Pobunjenici u Alepu tajno pregovaraju o kapitulaciji?

Izvor: B92, 05.Dec.2016, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobunjenici u Alepu tajno pregovaraju o kapitulaciji?

Borci oružanih grupacija u istočnom Alepu vode tajne pregovore sa predstavnicima sirijske vojske o uslovima kapitulacije i napuštanja grada.

Te informacije je izneo tamošnji list “Vatan“, prenosi “Sputnjik“.

Kako se navodi, nakon nekoliko vezanih ubedljivih pobeda sirijske armije, u redovima radikalnih grupacija su izbile nesuglasice. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Izvori navode da, uprkos ranijim izjavama da neće napustiti četvrti Alepa, borci sada sve više naginju ka tome da prihvate ultimatum sirijskih vlasti.

“U svetlu teških gubitaka militanti su počeli da krive jedni druge, a pojedini čak i tajno pregovaraju sa vlastima o mogućoj legalizaciji sopstvenog statusa i izlaska iz istočnih četvrti Alepa u zapadne“, piše list.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preokret u Alepu: Pobunjenici sa vojskom pregovaraju o kapitulaciji

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2016

Borci oružanih grupacija u istočnom Alepu vode tajne pregovore sa predstavnicima sirijske vojske o uslovima kapitulacije i napuštanja grada, saopštava tamošnji list "Vatan"...Kako se navodi, posle nekoliko vezanih ubedljivih pobeda sirijske armije, u redovima radikalnih grupacija su izbile nesuglasice...Izvori...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.