Pobunjenici:Nema razgovora s Asadom

Izvor: B92, 25.Feb.2013, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobunjenici:Nema razgovora s Asadom

Damask -- Lider vojne komande sirijskih pobunjenika Selim Idriz rekao da nema pregovora o okončanju gradjanskog rata dok predsednik Bašar el Asad ne podnese ostavku.

Idriz je dodao i da pobunjenici zahtevaju da vojni i lideri bezbednosnih službi budu procesuirani.

"Nećemo razgovarati dok se ti zahtevi ne ispune", rekao je Idriz televiziji Al Arabija, nakon što je danas sirijski šef diplomatije izjavio da je Damask spreman da razgovara čak i sa naoružanim pobunjenicima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tim povodom oglasio se i lider sirijske Nacionalne koalicije Moaz Alkatib, koji je rekao da ta koalicija nema nikakvu komunikaciju sa sirijskom vladom, prenela je agencija Rojters.

"Nismo u kontaktu, čekamo na komunikaciju sa njima", rekao je Alkatib novinarima u Kairu, nakon što je danas sirijski ministar spoljnih poslova Valid el Mualem izjavio u Moskvi da je Damask spreman da razgovara.

Alkatib je, takođe, naveo da su posete opozicije SAD i Rusiji odložene, dok "ne vidimo kako će se stvari razvijati".

Sirijski ministar spoljnih poslova Valid el Mualem izjavio je da je Damask spreman da razgovora sa naoružanom opozicijom u zemlji. "Spremni smo na dijalog sa svakim ko to želi... Čak i onima koji imaju oružje u svojim rukama. Jer verujemo da reforme ne dolaze kroz krvoproliće već kroz dijalog", rekao je el Mualem u Moskvi.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pobunjenici: Ne pregovaramo dok Asad ne da ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2013

DAMASK -..Lider vojne komande sirijskih pobunjenika Selim Idriz rekao je danas da nema pregovora o okončanju građanskog rata dok predsednik Bašar el Asad ne podnese ostavku i dok vojni i lideri bezbednosnih službi ne budu procesuirani..."Nećemo razgovarati dok se ti zahtevi ne ispune", rekao je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.