Pentagon: Sirija zadržala zalihe hemijskog oružja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: Sirija zadržala zalihe hemijskog oružja

Šef pentagona DŽejms Matis rekao je danas da "nema sumnje" da je Sirija zadržala neke zalihe hemijskog oružja i upozorio režim predsednika te države Bašara al Asada da ih ne koristi.

On je to rekao u toku svoje zvanične posete Izraelu, prenosi AFP.

Obraćajući se na zajedničkoj konferenciji sa izraelskim kolegom Avigdorom Libermanom, on je odbio da komentariše bilo šta o količini oružja koje Vašington veruje da je Sirija zadržala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Početkom meseca administracija američkog predsednika Donalda Trampa izvršila je napad na sirijsku vazduhoplovnu bazu kao odgovor na navodni prethodni napad hemijskim oružjem za koji SAD optužuju Asadov režim.

"Šuplje" pretnje Severne Koreje

Ministar odbrane SAD Džejms Matis izjavio je danas da su skorašnje izjave Severne Koreje bile provokativne, ali da su se ranije pokazale kao "šuplje" i da ne bi trebalo verovati u njih, prenosi Rojters.

"Ako uzmemo u obzir najskorije izjave Severne Koreje, smatram da smo svi te reči čuli više puta i njihova reč se nije pokazala kao iskrena", rekao je Matis na konferenciji za novinare u Tel Avivu.

Zvanični list vladajuće Radničke partije Severne Koreje "Radong Sinmun", uputio je pretnju SAD "super-moćnim preventivnim udarom", za koji je naveo da će zbrisati "ne samo snage američkih imperijalista koje vrše invaziju u Južnoj Koreji i okruženju već i američko kopno i pretvoriti ih u pepeo", navodi agencija.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šef Pentagona optužio Damask za zadržavanje hemijskog oružja

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2017

Šef Pentagona Džejms Matis smatra da su sirijske vlasti zadržale deo zaliha hemijskog oružja i upozorio Damask na njegovo korišćenje...- Svetska zajednica nikako ne sme da sumnja da je sirijski režim zadržao hemijsko oružje, čime je narušio svoje obaveze i izjave da ga je u potpunosti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.