Pentagon: Naš konvoj nije pogođen

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: Naš konvoj nije pogođen

Vašington -- Portparol Centralne komande američke vojske izjavio je da artiljerijski napad na severoistoku Sirije nije pogodio konvoj američke vojske.

"Američka patrola na severoistoku Sirije 3. novembra bila je svedok nekoliko artiljerijskih napada, granate su pale na kilometar ili više od puta kojim se ona kretala. Patrola nije nastradala", izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << portparol za Sputnjik.

On je dodao da "snage koalicije zadržavaju svoje neotuđivo pravo na samoodbranu" i da se prednost daje bezbednosti trupa.

Ranije je načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji general-major Jurij Borenkov izjavio na brifingu da su Sjedinjene Američke Države obavestile rusku stranu da su proturski militanti u Tel Tamiru granatirali konvoj američke vojske.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.