Pentagon: Napali smo

Izvor: B92, 15.Nov.2023, 12:41

Pentagon: Napali smo

Američki borbeni avioni izveli su napade na lokacije povezane sa grupama koje podržava Iran u Siriji, saopštilo je američko Ministarstvo odbrane.

Kako prenosi Skaj njuz, u napadu je uništeno oružje uskladišteno u dve mete – objektu za obuku i sigurnoj kući, saopštili su Pentagon i američki zvaničnici.

Objekat za obuku takođe je služio kao skladište oružja, a sigurna kuća, smeštena u okrugu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bulbul u Majadinu, funkcionisala je kao štab grupa povezanih s Korpusom iranske revolucionarne garde u tom području, kazao je jedan američki zvaničnik, preneo je sarajevski portal Avaz.ba.

Takođe, iz Pentagona kažu da je osoblje povezano s Revolucionarnom gardom Irana bilo prisutno u vreme udara i da je verovatno pogođeno, ali Pentagon nije potvrdio da li su ubijeni.

SAD su u poslednje dve sedmice izvele tri napada na skladišta oružja povezana s Iranom u Siriji.

Zvanično je saopšteno da su napadi odmazda za više od 50 napada raketama i bespilotnim letelicama koje su militantne grupe, uz podršku Irana, slično Hamasu, pokrenule protiv američkih baza u Iraku i Siriji.

Grupe su počele napadati baze SAD 17. oktobra nakon što su u eksploziji u bolnici u Gazi poginule stotine civila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.