Patrijarh Kiril poručio sirijskom narodu: UNIŠTITE SVE teroriste, uspostavite mir! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Kiril poručio sirijskom narodu: UNIŠTITE SVE teroriste, uspostavite mir! (FOTO/VIDEO)

Ruski prvosveštenik se susreo sa Velikim muftijom Sirije

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril potvrdio je još jednom spremnost da pomogne sirijskom narodu u povratku svih teritorija i ponovnom uspostavljanju sigurnosti u Siriji.

Pročitajte i:

- Spremni smo da pomognemo u pomirenju svih delova sirijskog društva, i izuzetno je važno učešće i muslimanskih i hrišćanskih sveštenika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u tom procesu - rekao je patrijarh pri susretu sa Velikim muftijom Sirije Ahmadom Baderedinom Hasunom juče u Moskvi.

Patrijarh je podsetio i na humanitarnu pomoć koju su rusko sveštenstvo, ali i ruski muslimani uputili svojoj sirijskoj sabraći.

On je takođe naglasio važnost uništenja svih terorističkih uporišta u Siriji , a posledično i ponovno uspostavljanje vladavine reda i zakona u celoj zemlji.

Sa svoje strane, Hasun je ukazao da se Sirija bori za ceo svet, s obzirom na to da su teroristi koji su došli da se bore u sirijskom konfliktu stigli iz više od sto zemalja, i skrenuo je pažnju na širenje terorističke pošasti u slučaju njihove pobede.

🇸🇾🇷🇺 Patriarch Kirill: We are determined to continue helping Syrian people. Patriarch of Moscow and All Russia Kirill affirmed determination to continue to provide help for the Syrian people to restore security and stability. ➡️ @SANAEnOfficial https://t.co/bc3omzbDej ➡️ pic.twitter.com/a8jGiAzDX6

— 🇸🇾🇮🇷🇷🇺🇮🇶🇾🇪 Syria Mena News (@News_From_Syria) 19. септембар 2018.

Hasun se zahvalio svojim domaćinima, i iskazao zahvalnost za pomoć koju je Rusija uputila u Siriju, rekavši da sirijski narod neće zaboraviti svoje prijatelje koji su stajali uz njih u najtežim trenucima.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.