Pas koji je dirnuo srca mnogih dobio ime Sirija

Izvor: B92, 02.Okt.2015, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas koji je dirnuo srca mnogih dobio ime Sirija

Fotografija psa lutalice, koji se u hladnoj noći sklupčao uz mladića izbeglog iz Sirije, a on s njim podelio svoje ćebe, preplavila je društvene mreže i dirnula na hiljade ljudi.

Izbeglice, koje su i same ostale bez svojih domova, su sa dobrodušnom četveronožnom beskućnicom danima delile baš sve, od vode i hrane, pa do ležaja. Za sve koji se pitaju gde je sada ta simpatična, bezimena lutalica, evo dobrih vesti. Malena više nije bezimena - dobila je ime Sirija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i više se ne smrzava, jer su je volonteri iz izbegličkog kampa sklonili na sigurno.

"Baš kao i rastanak s rodnom Sirijom tako je i rastanak s četvoronožnom Sirijom mnogima izmamio suze”, kaže za hrvatski portal Index volonterka Sonja Domić, koja sa svojim prijateljicama svakodnevno odlazi u prihvatilište u Opatovcu gde izbeglicama dele hranu, potrepštine, obuću i odeću koju su same prikupile.

“Mladić s fotografije, koji ju je one hladne večeri utoplio onako promrzlu, želeo je da je povede sa sobom, ali u situaciji neizvesnosti, svestan da joj ne može pružiti ono što ni sam nema, s tugom se oprostio od izgladnelog, ničijeg psa koji je napaćenim ljudima u Opatovcu bar na tren vratio osmeh na lica. Kad god bismo je, nakon dana provedenih u kampu s izbeglicama, ostavili, nisam prestajala da mislim na nju. Prekjuče sam konačno odlučila da tako više ne ide i da moramo da joj potražimo privremeni smeštaj, a potom i zasluženi, pravi dom".

Čim je stavila Sirijine fotografije na Facebook javili su se "kumovi" , bračni par koji će snositi troškove njenog smeštaja u pansionu i sterilizacije, nakon čega će mala četvoronožna “volonterka” iz izbegličkog kampa biti spremna za odlazak u svoj novi dom.

"Sirija ima tako divnu narav da jednostavno širi oko sebe pozitivne vibracije, puna je ljubavi i voli apsolutno sve. Obožava čak i mace i izuzetno je društvena", kaže Sonja.

Prošle noći je, možda i prvi put u svom životu, Sirija zaspala u toplom krevetiću kod jedne porodice u Osijeku, a danas je otputovala u stacionar u Vukovar gde će je pregledati veterinar.

Nakon toga će ići u pansion i vrtić za pse gde će čekati da joj neko otvori vrata svog srca i svog doma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.