Papa: Za smrt dece u Siriji, Jemenu, krive Evropa i SAD

Izvor: B92, 06.Apr.2019, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Za smrt dece u Siriji, Jemenu, krive Evropa i SAD

Vatikan -- Poglavar Rimokatoličke crkve Franja okrivio je Evropu i SAD za smrt dece u Siriji, Jemenu i Avganistanu.

On je rekao da bogate zapadne zemlje raspiruju sukobe prodajući oružje u ratnim zonama.

U obraćanju studentima i profesorima milanskog Instituta San Karlo, papa Franja je rekao da širom sveta ima toliko mnogo ratova zato što "bogata Evropa i Amerika prodaju oružje koje se koristi za ubijanje dece i ljudi".

Papa je kazao da bez tog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oružja ne bi bilo rata u zemljama kao šo su Avganistan, Jemen i Sirija.

Zemlja koja proizvodi i prodaje oružje ima na svojoj savesti smrt svakog deteta i uništenje svake porodice", naveo je Franja.

Govoreći o potrebi da zemlje prihvate i integrišu migrante, papa je odbacio zabrinutost zbog kriminala koju vlade navode kao razlog za neprihvatanje migranata.

"Mafiju nisu izmislili Nigerijci. Mafija je naša. Svi mi imamo mogućnost da budemo kriminalci. Migranti nam donose bogatstvo jer su Evropu napravili migranti", dodao je Franja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Papa Franja okrivio Evropu i SAD za smrt dece u Siriji, Jemenu i Avganistanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2019

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja okrivio je danas Evropu i SAD za smrt dece u Siriji, Jemenu i Avganistanu, rekavši da bogate zapadne zemlje raspiruju sukobe prodajući oružje u ratnim zonama...U obraćanju studentima i profesorima milanskog Instituta San Karlo, papa Franja je rekao da širom sveta...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.