Papa Franja pozvao na hitni prekid vatre u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2016, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja pozvao na hitni prekid vatre u Siriji

Papa Franja pozvao je danas na hitan prekid vatre u Siriji, bar dovoljno dug da se evakuišu civili, posebno deca, žrtve bombardovanja.

"Sa osećanjem hitnosti ponavljam svoj apel, svim svojim snagama preklinjem odgvorne da odmah izdejstvuju prekid vatre, da on bude nametnut i poštovan bar onoliko dugo koliko je potrebno za evakuaciju civila, pre svega dece koji su i dalje zarobljeni pod krvavim bombardovanjima" rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je papa.

Obraćajući se hiljadama vernika okupljenih na trg Svetog Petera, poglavar Rimokatoličke crkve istakao je svoju bliskost sa svim žrtvama nehumanog sukoba u Siriji.

U bombardovanjima na pobunjeničke delove Alepa, najsnažnjim u poslednjih nekoliko dana, juče je poginulo najmanje 25 civila, a pet đaka poginulo je u pobunjeničkom napadu na jugu Sirije.

Na diplomatskom planu međunarodna zajednica još ne uspeva da se dogovori oko zaustavljanja krvoprolića u pobunjeničkim delovima Alepa gde je više od 250.000 ljudi pod opsadom više meseci. Taj grad je postao jedan od simbola rata koji razdire Siriju od marta 2011. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Papa Franja poziva na hitan prekid vatre u Siriji

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2016

Papa Franja pozvao je na hitan prekid vatre u Siriji, bar dovoljno dug da se evakuišu civili, posebno deca, žrtve bombardovanja..."Sa osećanjem hitnosti ponavljam svoj apel, svim svojim snagama preklinjem odgvorne da odmah izdejstvuju prekid vatre, da on bude nametnut i poštovan bar onoliko dugo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.