PUTIN REKAO NE PRIMIRJU U SIRIJI: Rusija i Kina stavile veto na rezoluciju UN o prekidu vatre u Alepu

Izvor: Telegraf.rs, 06.Dec.2016, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN REKAO NE PRIMIRJU U SIRIJI: Rusija i Kina stavile veto na rezoluciju UN o prekidu vatre u Alepu

Rusija i Kina stavile su veto na rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kojom bi se zatražilo sedmodnevno primirje u sirijskom gradu Alepu, pri čemu Rusija tvrdi da bi se time pobunjenicima omogućilo da se pregrupišu i da je potrebno vreme za razgovore Vašingtona i Moskve.

Ovo je šesti put da je Rusija uložila veto na rezoluciju Saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << bezbednosti o Siriji od 2011. godine, a peti put da je Kina blokirala takvu akciju, prenosi Rojters.

I Venecuela je glasala protiv rezolucije, čiji su nacrt izradili Novi Zeland, Egipat i Španija, dok je Angola bila uzdržana.

Ostalih 11 država članica Saveta bezbednosti UN glasale su u korist rezolucije, navodi britanska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija i Kina stavile veto na rezoluciju SBUN o prekidu vatre u Alepu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Dec.2016

Rusija i Kina stavile su veto na rezoluciju Saveta bezbednosti UN o sedmodnevnom primirju u sirijskom gradu Alepu. Rusija tvrdi da bi primirje iskoristile pobunjeničke snage kako bi se pregrupisale i da treba sačekati ovonedeljne rusko američke razgovore. To je šesti put da je Rusija stavila veto...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Rusija i Kina u Savjetu bezbjednosti ponovo blokirali rezoluciju o Alepu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Dec.2016

Rusija i Kina su u ponedjeljak veče u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija spriječili usvajanje rezolucije kojom su zapadne sile pokušale dogovoriti sedmodnevni prekid vatre u Alepu. Argument Rusije bio je da bi usvajanje rezolucije omogućilo pregrupisavanje pobunjeničkih snaga te da treba sačekati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.