PRITAJENO ZLO PONOVO NAPADA: Za mesec dana udarili skoro 30 puta! Ima mrtvih i ranjenih! Opasnost ne prestaje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 09:07

PRITAJENO ZLO PONOVO NAPADA: Za mesec dana udarili skoro 30 puta! Ima mrtvih i ranjenih! Opasnost ne prestaje!

Objavljeni novi podaci

Ćelije ISIS-a izvele su ukupno 29 operacija u Siriji tokom juna, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) u izveštaju objavljenom 30. juna.

Grupa za praćenje sa sedištem u Londonu saopštila je da je teroristička grupa najaktivnija u oblastima koje drže koalicija predvođena Sjedinjenim Državama i njen zastupnik, Sirijske demokratske snage (SDF), predvođene Kurdima, na severoistoku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sirije.

ISIS je izveo 21 operaciju u regionu u proteklih 30 dana, ubivši četiri civila i deset pripadnika SDF-a. U istom periodu, dvojicu pripadnika terorističke grupe ubili su vojnici koalicije i SDF.

Ukupno 18 operacija izvedeno je u delu Deir ez Zora koji kontroliše SDF, dok su preostale tri bile u Raki, Hasaki i Alepu.

U centralnoj Siriji, ćelije ISIS-a izvele su osam operacija protiv sirijskih vladinih snaga i njihovih saveznika, navodi SOHR. Tri operacije su se odigrale u istočnom delu Homsa, druge tri u zapadnom Deir ez Zoru, a preostale su takođe bile u istočnoj oblasti Hame.

Kao rezultat ovih operacija, ubijeno je deset vladinih boraca, uključujući osam pripadnika oružanih grupa koje podržava Iran, i šest civila. Pored toga, teroristička grupa izgubila je dva svoja člana tokom napada vladinih snaga.

Brojevi koje je dao SOHR pokazuju da su preostale ćelije ISIS-a u Siriji uglavnom aktivne u oblastima koje drže koalicija predvođena SAD-om i SDF. U međuvremenu, izgleda da se bezbednosna situacija u oblastima pod kontrolom Damaska poboljšava, čak i sporim tempom.

SAD koriste rat protiv te terorističke grupe kao izgovor da zadrže oko 900 vojnika u Siriji, od kojih je većina raspoređena na ključnim poljima nafte i gasa. Damask odbacuje ovo prisustvo i naziva ga okupacijom.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.