PRIMIRJE U SIRIJI Zvaničnici: U subotu stupa na snagu dogovor o prestanku vatre

Izvor: Blic, 22.Feb.2016, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIMIRJE U SIRIJI Zvaničnici: U subotu stupa na snagu dogovor o prestanku vatre

SAD i Rusija postigli su dogovor o prestanku vatre u Siriji koji će na snagu stupiti u subotu, javila je danas agencija Asošiejted pres.

Očekuje se da će predsednici SAD i Rusije Barak Obama i Vladimir Putin razgovarati telefonom, posle čega će biti izdato zvanično saopštenje o postignutom dogovoru.

Neimenovani američki zvaničnici saopštili su da su Rusija i SAD postigli dogovor o tačkama i uslovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prestanka neprijateljstava u Siriji.

Dogovor podrazumeva prestanak napada na Islamsku državu i ogranak Al Kaide u Siriji, Nustra front.

Državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je 21. februara u Amanu u Jordanu da je sa Rusijom postignut dogovor o formama eventualnog prestanka neprijateljstava u Siriji.

On je kazao da je telefonom razgovarao sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim.

"Postigli smo privremeni dogovor o tačkama prestanka neprijateljstava, što bi moglo da se dogodi narednih dana", rekao je tada Keri.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KONAČNO: Od subote prekid vatre u Siriji

Izvor: Mondo, 22.Feb.2016

SAD i Rusija postigli su dogovor o prestanku vatre u Siriji koji će na snagu stupiti u subotu, javila je danas agencija Asošijted pres...Foto: AP..Predsednici SAD i Rusije Barak Obama i Vladimir Putin razgovarali su telefonom i evo šta su izjavili...Neimenovani američki zvaničnici saopštili su...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.