PRETNJE DŽIHADISTA: Napašćemo SAD i Evropu, platiće najskuplju cenu!

Izvor: BKTV News, 29.Sep.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETNJE DŽIHADISTA: Napašćemo SAD i Evropu, platiće najskuplju cenu!

Abu Mohamed al Golani, lider sirijskog Fronta al Nusra povezanog sa Al Kaidom, izjavio je da vazdušni napadi pod rukovodstvom SAD u Siriji neće doneti pobedu nad džihadistima Islamske države (IS) i upozorio da bi islamisti zbog tih vazdušnih udara mogli da izvrše napade na zapadne države.

Golani je u audio poruci objavljenoj na džihadističkom forumu na Internetu pozvao evropske i američke građane da osude >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vazdušne napade pod vođstvom SAD ukoliko žele da izbegnu rat u svojim zemljama, javio je Rojters.
„Muslimani neće samo gledati kako bombarduju njihove sinove. Vaši lideri neće biti jedini koji će platiti cenu rata. Vi ćete platiti najskuplju cenu“, rekao je Golani u poruci objavljenoj u nedelju uveče, upozoravajući građane SAD i evropskih zemalja da će bitka biti preneta “u srce njihovih domova”.
SAD su protiv džihadista IS počele da sprovode napade 8. avgusta, dok su 23. septembra počele da bombarduju njihove ciljeve i u susednoj Siriji.
Britanska agencija podseća da Islamska država i Front al Nusra dele istu ideologiju zasnovanu na radikalnom islamu, ali i da se tokom poslednjih godinu dana međusobno sukobljavaju zbog borbe za prevlast.
Front je sada pod pritiskom sopstvenih pripadnika koji žele da se grupa pomiri sa IS kako bi se zajedničkim snagama, kako smatraju, suprotstavili “krstaškoj” kampanji protiv islama, navodi Rojters.
Izvor: tanjug.rs
The post PRETNJE DŽIHADISTA: Napašćemo SAD i Evropu, platiće najskuplju cenu! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.