PREĐENA granica Deir ez Zora: Sirijska vojska ZAVLADALA planinom Biširi, borbe se NASTAVLJAJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2017, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREĐENA granica Deir ez Zora: Sirijska vojska ZAVLADALA planinom Biširi, borbe se NASTAVLJAJU

Planina od strateškog značaja

Nakon što su potpuno osvojili grad Sukhnah u istočnoj delu Homsa i oslobodili okolna područja, sirijska vojska zvanično je prešla administrativnu granicu provincije Deir ez Zor.

Prema informiranom vojnom izvoru, vladine trupe nametale su potpunu kontrolu nad strateškom planinom Biširi, zapadno od grada Deir ez Zor.

Planina je strateški važna jer prelazi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preko Kobajep i Ash-Shola - dva grada koja se nalaze na putu od Sukhne do Deir ez Zora koji takođe služe kao glavni bastion za Islamsku državu.

U međuvremenu, ruski mlaznici su sproveli nekoliko vazdušnih napada protiv terorista i utvrđenja ISIS-a na i oko planine.

Dešavanja u Deir ez Zoru pogledajte OVDE.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.