POTPUNO POKOPALI ISLAMISTE! Rasturen sastanak VRHOVNOG ŠTABA Islamske države, Iračani ih ZASULI RAKETAMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2019, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPUNO POKOPALI ISLAMISTE! Rasturen sastanak VRHOVNOG ŠTABA Islamske države, Iračani ih ZASULI RAKETAMA

Iračko ratno vazduhoplovstvo izvelo je nove napade na istoku Sirije!

Vazdušni udari su izvedeni po štabu Islamske države u Al Susi, u kom se u tom trenutku održavao sastanak komandanata terorista.

- U napadima su poginula najmanje sedmorica komandanata Islamske države – rekao je komandant Hašd al-Šabija (Jedinice narodne mobilizacije) Katari al-Abidi, a prenosi Al Masdar.

On je dodao da je veliki broj terorista Islamske države povređen u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovim vazdušnim udarima. Napadi su izvedeni uz dozvolu sirijske Vlade.

Hašd al-Šabi su počeli svoju "karijeru" kao savez šiitskih milicija koje su se odazvale na poziv Alija al Sistanija, iračkog šiitskog sveštenika, da pruže svaki mogući otpor Islamskoj državi posle pada Mosula.

Sada predstavljaju jednu od najvećih i najefektivnijih vojnih snaga u Iraku, plate su im izjednačene sa platama regularne vojske, i uživaju veliko poverenje samog vrha iračke vlasti.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

BONUS VIDEO: Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.