POSLE TOLIKO GODINA: Američki kongresmeni, republikanci, posetili Siriju, otkriveno zbog čega

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2023, 19:26

POSLE TOLIKO GODINA: Američki kongresmeni, republikanci, posetili Siriju, otkriveno zbog čega

Prva poseta posle dugo vremena

Trojica američkih kongresmena posetila su danas teritoriju severozapadne Sirije pod kontrolom opozicije, što je bila prva poseta poslanika američkog Kongresa Siriji posle šest godina.

Kongresmeni Ben Klajn iz Virdžinije, Frenč Hil iz Arkanzasa i Skot Ficdžerald iz Viskonsina, svi republikanci, ušli su u Siriju iz Turske preko prelaza Bab al-Salama u severnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << provinciji Alep.

U blizini prelaza sastali su se sa učenicima ''Vizdom hausa'', škole za siročad u Idlibu, koja je projekat Sirijske hitne radne grupe, sirijske opozicione organizacije sa sedištem u SAD koja je omogućila dolazak kongresmena, prenosi AP.

Kongresmeni su se takođe sastali sa liderima sirijske opozicije, humanitarnim radnicima i raseljenima zbog rata u Siriji.

Kontrola nad severozapadom Sirije je u velikoj meri podeljena između opozicionih grupa koje podržava Turska i grupe Hajat Tahrir al-Šam, koja je prvobitno osnovana kao izdanak Al Kaide i koju su SAD označile kao terorističku organizaciju, navodi AP.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.