POGINUO SLOVENAC U SIRIJI: Borio na strani Kurda protiv Islamske države (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 02.Avg.2016, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGINUO SLOVENAC U SIRIJI: Borio na strani Kurda protiv Islamske države (VIDEO)

Ljubljančanin Martin Gruden koji se u Siriji borio kao dobrovoljac na strani kurdskih snaga, poginuo je 27. jula u sukobima s Islamskom državom u okolici Manbidža, objavili su danas kurdski izvori i slovenački mediji, a prenela Hina.

Kurdska milicija YPG, poznata kao pešmerge, putem društvenih mreža objavila da su u ofanzivi na sirijski grad Manbij, koji je trenutno u rukama Islamske države, poginula dva zapadna dobrovoljca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Slovenac Martin Gruden, poznat pod ratnim imenom Rodi Čekdar i Britanac Din Karl Evans, objavivši njihove fotografije u uniformama.

Slovenačka policija navela je da nema informacija o Grudenovoj smrti, ali da to proverava. Isti stav ponovilo je i slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova, ne želeći da komentariše vest.

Hina navodi da je nekoliko je mlađih slovenačkih državljana, uglavnom preobraćenih u islam, učestvovalo u ratu u Siriji, uglavnom na strani islamista, a jedan od njih je nedavno nakon povratka u Sloveniju izručen Italiji zbog istrage u kojoj se sumnjiči da je u toj zemlji regrutovao borce za Islamsku državu.

Pogledajte video:



(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.