Otvorena izložba fotografija o stradanju  Sirijaca

Izvor: juGmedia, 23.Apr.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba fotografija o stradanju Sirijaca

Izložba fotografija koje prikazuju stradanje sirijskog naroda,  njegove seobe i migracije tokom 2014. i 2015. godine, i angažovanje Crvenog krsta i Crvenog polumeseca na tom području, otvorena je danas u holu niškog Univerziteta.

Autor izložbe je poznati sirijsko-italijanski fotograf  Ibrahim Mala, a ova manifestacija organizovana je u okviru obeležavanja 140 godina postojanja Crvenog krsta u Nišu. 

Otvarajući izložbu Mala je kazao da mu je drago da ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u Srbiji može iz ugla Crvenog krsta da prenese poruku o Siriji i tragediji koju preživljava ta zemlja.

Fotografije su nastale uglavnom u Siriji, ali ima i onih koje su nastale u zemljama duž balkanske migrantske rute. 

Predsednica Upravnog odbora Crvenog krsta Radica Nikolić istakla je da izložba fotografija pokazuje seobe i migracije, odnosno ljudske strahote i  budi u ljudima želju da pomognu nesrećnima.

Podsetila je da je u okviru obeležavanja 140 godina postojanja Crvenog krsta u Nišu, ta humanitarna organizacija organizovala istorijski čas i stalnu postavku fotografija o Crvenom krstu u logoru „12. februar“.

Ibrahim Mala je delegat Međunarodne Federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i dobitnik sedam međunarodnih nagrada za fotografiju.

Radio je sa Sirijskim Crvenim polumesecom na početku konflikta u Siriji i njegove fotografije su bile prve koje su dokumentovale humanitarne aktivnosti Sirijskog Crvenog polumeseca u vreme sukoba.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Izložba Ibrahima Mala u Nišu: Patnja Sirije na fotografijama

Izvor: N1 televizija, 23.Apr.2018

Fotografije koje su obišle svet stigle su u Niš. Humanitarni fotograf Ibrahim Mal zabeležio je i pratio rat u Siriji i izbegličku krizu kao volonter Crvenog krsta i za fotografije dobio sedam međunarodnih nagrada. Izložba je deo obeležavanja 140. godišnjice niškog Crvenog krsta...Izvor: N1..Celu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.