Otmičari oslobodili dvojicu pravoslavnih episkopa iz Alepa

Izvor: Blic, 23.Apr.2013, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otmičari oslobodili dvojicu pravoslavnih episkopa iz Alepa

Dvojica pravoslavnih episkopa iz Alepa, koje je ranije otela grupa naoružanih osoba dok su nosili humanitarnu pomoć za taj grad na severu Sirije, oslobođeni su danas, izjavio je jedan crkveni zvaničnik.

Kidnapovani poglavar Grčke pravoslavne crkve u Alepu Bulos Jaziji i poglavar Sirijske pravoslavne crkve u tom gradu Johana Ibrahim oslobođeni su i stigli su bezbedno u Alep, rekao je grčki pravoslavni sveštenik Toni Jazigi, javio je AP.

Jazigi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je kazao da su episkopi kidnapovani kasno sinoć u selu Kfar Dael, a da su naoružane osobe ubile njihovog vozača.

I dalje nije poznato ko su otmičari.

Hrišćani čine oko 10 odsto populacije u pretežno muslimanskoj Siriji, gde građanski rat traje već više od dve godine.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Sirija,   Grčka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.