Otkriveno 56 ilegalnih migranata

Izvor: Studio B, 23.Feb.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno 56 ilegalnih migranata

Smederevska policija je u dva odvojena slučaja otkrila ukupno 58 ilegalnim migranata, pretežno iz Avganistana, Somalije i Sirije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je uhapsila i jednu osobu iz Preševa zbog sumnje da je neke od njih vozilom pokušao da prokrijumčari preko granice, navodi se u saopštenju.

Uhapšen je muškarac (34) iz okoline Preševa zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeni prelaz državne granice >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i krijumčarenje ljudi, kao i krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni se tereti da je vozilom "opel astra", sa ukradenim tablicama, prevozio 12 stranaca bez ličnih dokumenata - 11 državljana Avganistana i jednog državljanina Irana.

"Njih su, u noći između subote i nedelje, policijski službenici zatekli u automobilu na parkingu benzinske stanice na autoputu kod Mihajlovca", navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje, a uz krivičnu prijavu će biti sproveden nadležnom osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

Svi strani državljani su izrazili nameru da zatraže azil i odvedeni su u Centar za azil u Krnjači, dodaje se u saopštenju.

U odvojenoj akciji u petak ujutru, na parkingu benzinske stanice na autoputu kod Kolara kod Smedereva, zatečena su 46 stranaca - 20 državljana Somalije, 14 državljana Sirije, 10 državljana Pakistana i dva državljana Avganistana.

Oni su izjavili da su u Srbiju ušli iz Makedonije, van graničnog prelaza i da žele da zatraže azil, pa su upućeni u Centar za azil u Banji Kovilači.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Otkriveno 56 ilegalnih migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2015

Smederevska policija je u dva odvojena slučaja otkrila ukupno 58 ilegalnim migranata, pretežno iz Avganistana, Somalije i Sirije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova...Policija je uhapsila i jednu osobu iz Preševa zbog sumnje da je neke od njih vozilom pokušao da prokrijumčari...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.