Osveta Bašara Asada

Izvor: RTS, 18.Jul.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osveta Bašara Asada

Vlast žestoko odgovorila na brutalno ubistvo trojice Asadovih pristalica. u Homsu najmanje 30 mrtvih. Zemlja na ivici haosa.

14.53 - Katar povukao ambasadora iz Damaska.

Za svega 24 časa, u Homsu je ubijeno tridesetak ljudi u obračunima koji su usledili pošto su nepoznate osobe "isporučile" porodicama raskomadana tela trojice pristalica Bašira Asada.

Čelnik sirijske organizacije za zaštitu ljudskih prava "Obzervatorija" Rami Abdelrahman rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da je razvoj situacije "zabrinjavajući", da podriva revoluciju i služi interesima onih koji žele da izazovu građanski rat.

Homs, treći po veličini grad u Siriji, jedan je od centara pobune protiv predsednika Bašira Asada.

Grad je, inače, pravi mikrokosmos sirijske religijske raznolikosti sa muslimanskom sunitskom većinom koja živi zajedno sa manjinskim grupama, uključujući hrišćane i alavi muslimane, grupe iz koje potiče i sam Asad.

Od početka pobune protiv sirijskog režima u dosadašnjim borbama poginulo je više od 1.400 ljudi, navode organizacije za zaštitu ljudskih prava.

Sirijske vlasti tvrde da su oružane grupe finansirane spolja odgovorne za nasilje i ističu da je najmanje 500 policajaca i vojnika poginulo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.