Opservatorija: U udarima na severu Sirije 14 mrtvih

Izvor: B92, 10.Avg.2018, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opservatorija: U udarima na severu Sirije 14 mrtvih

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je najmanje 14 civila poginulo u vazdušnim udarima na pobunjenička područja na severu Sirije.

"Opservatorija nije mogla da precizira da li su mesto Orum al-Kubra, u pobunjeničkom području na zapadu provincije Alep, bombardovali sirijski ili ruski avioni. "Niz vazdušnih udara na taj grad je izzvao 14 civilnih žrtava, od toga troje dece, i desetine ranjenih. Broj bi mogao da poraste (...) ljudi su zatrpani u ruševinama", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Danas je bombardovana i provincija Idlib.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najmanje 14 mrtvih u bombardiranju na sjeveru Sirije

Izvor: SandzakPress.net, 11.Avg.2018, 19:47

Iz Opservatorije za ljudska prava nisu mogli precizirati da li su mjesto Urum al-Kubra napali sirijski ili ruski avioni. Opozicioni Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) saopćio je kako je najmanje 14 civila u petak poginulo u zračnim udarima na pobunjenička područja na sjeveru Sirije,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.