Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2019, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opservatorija: Proturski pobunjenici u Siriji ubili devet civila

Sirijci koji učestvuju u turskoj ofanzivi protiv kurdskih boraca ubili su danas devet civila, saopštila je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava.

"Devet civila je pogubljeno na različitim mestima kod pograničnog grada Tal Abjad", navela je opservatorija.

Među žrtvama se nalaze jedan predstavnik kurske političke stranke i njegov vozač, saopštio je Sirijski demokratski savet, političko krilo kurdsko-arapske koalicije Sirijskih demokratskih snaga (SDF).
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Sirijci koji podržavaju tursku ofanzivu su nekada bili borci na strani vlasti sirijskog predsednika Bašar el Asada. Kasnije su se ti borci priklonili Turskoj.

Ukupno 38 civila je stradalo od početka turske vojne ofanzive protiv kurdskih snaga na severoistoku Sirije, navela je opservatorija i dodala da je od srede ubijeno više od 80 kurdskih boraca.

Ankara je sa svoje strane saopštila da su četiri turska vojnika stradala u ofanzivi u Siriji, kao i 18 civila posle kurdskog raketnog napada na turska pogranična mesta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.