Izvor: RuskaRec.ru, 24.Maj.2017, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprema „vojnika budućnosti" testirana u Siriji

Zamenik ministra odbrane RF Jurij Borisov rekao je da su testirano, između ostalog, i savremene vrste streljačkog naoružanja, piše Krasnaя zvezda.
Po njegovim rečima u Siriji „u vojnoj operaciji“ testirana je ne samo oprema  „Ratnik", nego i najnoviji sistemi veze,  izviđanja i radioelektronske borbe, prenosi Vzglяd.
Oprema „Ratnik“ treće generacije u najavi
Borisov je izjavio da su u Siriji osim serijskih primeraka naoružanja korišćeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << i „perspektivni, koji se nalaze u fazi razrade i testiranja“.
Supermoderna vojnička oprema „Ratnik“ koja se još naziva i „oprema vojnika budućnosti“ sadrži oko 40 elemenata, uključujući, naoružanje, nišane, sredstva za vezu, navigaciju i određivanje ciljeva.  
Komandant kopenenih snaga Rusije general-pukovnik Oleg Saljukov rekao je da se za rusku vojsku razvija potpuno jedinstvena najnovija vojnička oprema „Ratnik 3“ sa ugrađenim egzoskeletom i sistemom za određivanje ciljeva na viziru. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.