Opozicija: Najmanje 17 civila poginulo u blizini Damaska

Izvor: N1 televizija, 06.Jan.2018, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija: Najmanje 17 civila poginulo u blizini Damaska

Najmanje 17 civila poginulo je u napadu sirijskih snaga na Istočnu Gutu, pobunjeničku enklavu u blizini Damaska, koja je skoro svakodnevno bombardovana, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

Najviše civila, njih 12, od kojih dvoje dece, poginulo je mestu Hamurija, navela je opservatorija i dodala da je još pet osoba stradalo na drugim mestima u toj provinciji.

"Sirijski i ruski >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << avioni nastavili su danas intenzivno bombardovanje Istočne Gute gde su mete bile stambene oblasti", navodi se u saopštenju i dodaje da su spasilačke ekipe na licu mesta.

Sirijske vlasti već nekoliko dana pokušavaju da razbije opsadu jedine vojne baze u istočnoj Guti, koja se nalazi istočno od Damaska i koja je od 2013. godine opkoljena snagama sirijskog predsednika Bašara el Asada.

U toj provinciji, gde živi oko 400.000 stanovnika, vlada nestašica hrane i lekova.

U Siriji je od početka sukoba u martu 2011. godine poginulo više od 340.000 ljudi, dok je nekoliko miliona raseljeno ili u izbeglištvu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Sirijska opozicija: Najmanje 17 civila poginulo u napadu u blizini Damaska

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jan.2018

Najmanje 17 civila poginulo je danas u napadu sirijskih snaga na Istočnu Gutu, pobunjeničku enklavu u blizini Damaska, koja je skoro svakodnevno bombardovana, saopštila sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava...Najviše civila, njih 12, od kojih dvoje dece, poginulo je mestu Hamurija, navela...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.