Operacija u Siriji podstakla interesovanje za rusko oružje

Izvor: Vostok.rs, 07.Jun.2016, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operacija u Siriji podstakla interesovanje za rusko oružje

Vojna operacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji dovela je do porasta interesovanja prema ruskom oružju, piše austrijski list „Standard“.

Rashodi za vođenje borbenih operacija u Siriji procenjuju se na oko pola milijardi dolara. Međutim, njih će pokriti samo jedan ugovor sa Alžirom, koji je potpisan u decembru i koji predviđa isporuku 12 bombardera Su-32, piše „Standard“.

Za rusko oružje su zainteresovane mnoge države. Kako je saopštio generalni direktor korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov vrednost narudžbina „Rosoboroneksporta“ porasla je do 48 milijardi dolara.

Glavni kupci ruskog oružja su zemlje Azije i Afrike, uključujući Kinu, Indiju, Vijetnam, Iran i Egipat, navodi list.

Podsetimo, početkom marta predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je zadatak koji je postavljen pred Vazdušno-kosmičke snage Rusije u Siriji ispunjen. Vazdušni udari na pozicije terorista omogućili su da se uspostavi mir u zemlji, pa je stvorena mogućnost izlaska iz dugoročne političke krize.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.