Odsekli glavu pravoslavnom svešteniku

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2013, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odsekli glavu pravoslavnom svešteniku

Svet je obišao uznemirujući snimak sa Jutjuba, na kojem se jasno vidi kako grupa sirijskih ekstremista odrubljuje glave Bašar Adsadovih pristalica, među kojima se našao i pravoslavni sveštenik.

U devetominutnom video klipu vidi se kako su vezani muškarci izvedeni u podnožje brda, okruženi brojnim posmatračima, među kojima je bilo čak i dece.

Na ovakav šokantan prilog, reagovao je i Sava Janjić, iguman manastira Visoki Dečani, koji je na svom Tviter statusu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << objavio ovaj uznemirujući prilog.

Nakon povika prisutnih “Slava bogu”, ekstremisti su prvo jednom, a potom i drugom muškarcu nožem odsekli glave, a onda ih ponovo prislonili na beživotna tela praćeni povicima svedoka ovog gnusnog zločina.

Za sada nije poznat identitet ni žrtava niti egzekutora. Objašnjeno je samo da se radi o ubistvu iz “religijskih razloga”.

Tortura je snimljena telefonskom kamerom, a snimak su na Internet postavile pristalice sirijskog predsednika Bašara Asada iz organizacije “Sirijska istina”.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.