Odobreno je: Amerika odabrala ciljeve, kreće osveta za pobijene vojnike

Izvor: B92, 01.Feb.2024, 17:20

Odobreno je: Amerika odabrala ciljeve, kreće osveta za pobijene vojnike

Vlasti SAD odobrile su planove za niz vazdušnih napada na iranske ciljeve u Iraku i Siriji.

Ovo je objavila danas televizija CBS, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike.

Kako se navodi, napadi će biti izvedeni u narednih nekoliko dana, a u pitanju je odgovor na napade dronovima i raketama usmerene na američke snage na Bliskom istoku, uključujući napad od 28. januara blizu granice sa Sirijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada su ubijena tri američka vojnika.

Prema rečima neimenovanih izvora, glavni faktor za napade će biti vremenski uslovi, od kojih će zavisiti kada će oni biti izvedeni.

Američki zvaničnici rekli su za CBS da je tokom noći oboren jedan dron iznad Adenskog zaliva, dok je pomorski dron uništen u Crvenom moru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BAJDENOVA OSVETA? Američki mediji: SAD odobrile plan za niz napada NA DVE ARAPSKE ZEMLJE

Izvor: Blic, 01.Feb.2024

Vlasti SAD odobrile su planove za niz vazdušnih napada na iranske ciljeve u Iraku i Siriji, objavila ja danas televizija CBS, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.