Odjekuju eksplozije u Damasku, Sirijska PVO oborila projektile iz Izraela

Izvor: RTS, 18.Maj.2019, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odjekuju eksplozije u Damasku, Sirijska PVO oborila projektile iz Izraela

Izrael je večeras izveo nove napade na Siriju. Sirijska protivvazdušna odbrana oborila je više projektila koji su bili upućeni u oblast oko Damaska. Poginula jedna, a ranjeno više osoba.
Jake eksplozije odjeknule su sinoć u Damasku, a sirijski državni mediji javili su da neprijateljski projektili doleću iz pravca Izraela, koji je prethodno potvrdio da izvodi niz napada unutar Sirije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Sirijska vazdušna odbrana je locirala objekte koji doleću iz "okupirane teritorije (Izraela i palestinskih teritorija)" i oborila više njih, javila je sirijska državna televizija citirajući vojne izvore, preneo je Rojters.
Britanska agencija prenosi i da je sirijska televizija objavila snimke noćnog neba kroz koje se uzdiže svetlosni snop uz zvukove eksplozija.
Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji je javila da su eksplozije izazvane izraelskom raketnom paljbom na ciljeve u okolini Damaska.
Kako prenosi Rojters, o napadu se za sada nije oglašavao ni Izrael, koji je, međutim, u više navrata potvrdio da gađa ciljeve u Siriji koji su povezani sa bliskim saveznicima sirijske vlade – Iranom i Hezbolahom.
Izrael smatra Iran svojom najvećom pretnjom, kao i libanski šiitski radikalni pokret Hezbolah, koji uživa podršku Teherana.
Sirijska protivvazdušna odbrana (PVO) u vazduhoplovnoj bazi Hmejmim, kojom upravljaju ruske trupe, odbila je napad projektilima i dronovima koje su uputile ekstremističke grupe, objavila je sirijska državna televizija.
Rojters prenosi da se u televizijskom izveštaju navodi da su ekstremisti ispalili projektile na ovu bazu koja se nalazi u oblasti Džableh, kao i na područje El Kardahah, u blizini obalskog grada Latakija.
Navodi se da je u Džablehu stradala jedna i ranjeno više osoba, bez navođenja njihove nacionalnosti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RT: Sirijska PVO presrela izraelske projektile

Izvor: Vostok.rs, 18.Maj.2019

Izvor: Vostok / RT Sirijska protivvazdušna odbrana je oborila nekoliko projektila koji su lansirani sa okupirane Golanske visoravne pod kontrolom Izraela, izvestila je novinska agencija SANA. Izvor RT-a na terenu potvrdio je da su se eksplozije čule u gradu Damasku. Jedan vojni izvor rekao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.