Odjekuju eksplozije u Damasku, Sirija za napad optužuje Izrael VIDEO

Izvor: B92, 17.Maj.2019, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odjekuju eksplozije u Damasku, Sirija za napad optužuje Izrael VIDEO

Sirijski mediji izveštavaju o eksplozijama koje su se čule u Damasku kada je vazdušna odbrana otvorila vatru na "objekte" koji su došli iz pravca Izraela.

Sirijska državna agencija SANA nije dala više detalja o događaju, ali su eksplozije prikazane na tv snimcima uz objašnjenje da su to vazdušni napadi izraelske vojne avijacije.

Sirijska protivvazdušna odbrana presrela je nekoliko raketa lansiranih sa okupirane Golanske visoravni pod kontrolom Izraela, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sirijska novinska agencija SANA.

Agencija je dodala da je sirijska protivazdušna odbrana oborila nekoliko "objekata".

"Potvrđujemo da se eksplozije čuju u gradu Damasku", javlja reporter "Raša tudej" sa terena.

Prošlog meseca je SANA objavila da je u izraelskom vazdušnom napadu na vojne položaje u centralnoj Siriji ranjeno šest vojnika i uništeno nekoliko objekata.

Izrael, koji obično ne komentariše izveštaje koji se odnose na vazdušne napade na susednu Siriju, nedavno je objavio da je gađao iranske mete u toj zemlji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RAKETE IZNAD DAMASKA Sirijska protivvazdušna odbrana oborila projektile iz Izraela

Izvor: Blic, 17.Maj.2019

Sirijski sistem protivvazdušne odbrane večeras je oborio nekoliko projektila koji su, prema navodima, lansirani iz Golanske visoravni, sa teritorije pod kontrolom Izraela.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.