Odgovor borbenim avionima: Ispaljene rakete

Izvor: B92, 27.Okt.2023, 19:39

Odgovor borbenim avionima: Ispaljene rakete

Aktivisti opozicije u Siriji tvrde da su na istoku te zemlje borci koje podržava Iran ispalili rakete na naftno postrojenje u kojem su američke trupe.

Napad je usledio nekoliko sati nakon što su američki borbeni avioni izveli vazdušne napade na dve lokacije povezane sa delovanjem iranske Revolucionarne garde.

Pentagon je saopštio da su udari bili odmazda za napade dronovima i projektilima na američke baze i osoblje u regionu koji su se zaređali počev od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošle sedmice.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, organizacija sirijske opozicije sa sedištem u Britaniji, saopštila je da je šest raketa pogodilo naftno polje Al-Omar u istočnoj provinciji Deir el Zur.

Opservatorija nema podatke o eventualnim žrtavama.

Ona je saopštila da je u današnjim američkim napadima ranjeno sedam proiranskih boraca iz Iraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IRANCI PRIREDILI PAKAO AMERIKANCIMA! Rasturaju ih raketama, žestok odgovor!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2023

Oglasila se Sirijska opservatorija za ljudska prava..Aktivisti opozicije u Siriji tvrde da su na istoku te zemlje borci koje podržava Iran ispalili rakete na naftno postrojenje u kojem su američke trupe...Napad je usledio nekoliko sati nakon što su američki borbeni avioni izveli vazdušne napade...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.