Sirijska PVO dejstvovala na osnovu lažne uzbune, nije bilo novog napada

Izvor: RTS, 17.Apr.2018, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska PVO dejstvovala na osnovu lažne uzbune, nije bilo novog napada

Protivvazdušna odbrana Sirije delovala je tokom noći na osnovu lažne uzbune. Državni mediji prvobitno su javili da je sirijska PVO oborila rakete ispaljene na bazu u oblasti Homs, dok je libanski Hezbolah saopštio da je ciljana i baza nedaleko od Damaska. Pentagon je naveo da SAD nisu izvršile nikakav napad.
SANA prenosi da je neimenovani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vojni izvor potvrdio da su lansirane protivvazdušne rakete, ali da nije došlo ni do kakvog stranog napada.

Neimenovani komandant lokalnog paravojnog saveza tvrdi da je delovanje sirijske PVO rezultat "zajedničkog elektronskog napada" Izraela i SAD na sirijske radarske sisteme, prenosi Rojters.
Sirijska državna televizija je ranije danas javila da su sirijske vazduhoplovne snage odgovorile na vazdušni napad iznad Homsa, koji je imao za cilj da pogodi vazduhoplovnu bazu Šajrat. Naveli su i da su oborene rakete.
Pentagon je zatim saopštio da u toj oblasti u to vreme nije bilo američke vojne aktivnosti.
Na pitanje o navodima o raketnom napadu na vazduhoplovnu bazu Šajrat u sirijskom regionu Homs, Pentagon je saopštio da "nije bilo vojne aktivnosti SAD u toj oblasti u to vreme", prenela je britanska agencija.
Nešto kasnije, proiranski Hezbolah saopštio je da je ispalio tri rakete na vojni aerodrom severoistočno od Damaska.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.