Oboren avion sirijske vlade u Idlibu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2020, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oboren avion sirijske vlade u Idlibu?

Avion sirijske vlade oboren je u severozapadnoj provinciji Idlib, javila je danas državna turska agencija Anadolija, ali su sirijski državni mediji tu vest demantovali.

Turske snage gađaju ciljeve sirijske vlade u Idlibu tokom proteklih nedelja, navodi Rojters.

Turske snage oborile dva sirijska aviona

Turske snage oborile su dva sirijska borbena aviona iznad provincije Idlib na severozapadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sirije, a njihovi piloti su uspeli da se bezbedno katapultiraju, javila je danas zvanična sirijska agencija SANA.

U međuvremenu, sirijski mediji su javili da su sirijske snage oborile turski dron.

U februaru je ukupno 55 turskih vojnika ubijeno u napadima snaga sirijske vlade u Idlibu, uključujući vazdušne udare.

Vazdušni udari snaga sirijske vlade deo su ofanzive čiji je cilj zauzimanje Idliba, jedne od poslednjih preostalih teritorija koje u Siriji drže pobunjenici koji imaju podršku Turske.

Zatvoren vazdušni prostor, vojska preti obaranjem letelica

Sirijska vojska proglasila je vazdušni prostor iznad severozapadnog dela Sirije zatvorenim za avione i dronove, upozorivši da će oboriti bilo koju letelicu koja prekrši zabranu letenja, javili su danas državni mediji.

"Bilo koja letelica koja prekrši zabranu letenja u našem vazdušnom prostoru smatraće se neprijateljskim i biće oborena", rekao je vojni izvor agenciji Sana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

TURSKA VOJSKA OBORILA DVA SIRIJSKA AVIONA: Piloti su uspeli da se katapultiraju! Ne prestaju sukobi u Idlibu

Izvor: Kurir, 01.Mar.2020

Turska vojska oborila je dva sirijska aviona iznad Idliba, saopštila je sirijska državna agencija SANA.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.