OTKRIVENI DETALJI OPERACIJE MAČ KASPIJSKOG MORA: Raketom Kalibr sravnili teroriste sa zemljom u Siriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020, 13:50

OTKRIVENI DETALJI OPERACIJE "MAČ KASPIJSKOG MORA": Raketom Kalibr sravnili teroriste sa zemljom u Siriji

Svi projektili su pogodili zadate ciljeve sa velikom preciznošću

Kako prenose ruski mediji, mete ruskih krstarećih raketa "3M -14" koje su lansirane iz Kaspijskog mora 7. oktobra 2015, uništile su fabrike za proizvodnju granata i eksplozivnih naprava, komandne centre, skladišta municije i goriva, kao i terorističku bazu za obuku u oblasti Rake, Idliba i Alepa.

U sklopu operacije koja je u medijima nazvana "mač Kaspijskog mora", fregata "Dagestan" i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krstarice "Grad Svajesk", "Uglič" i "Veliki Ustjug" ispalili su 26 raketa. Brodovi kaspijske flote pokrenuli su 20. novembra 2015. raketni napad koristeći najmanje 18 krstarećih raketa Kalibr.

- Rakete su bile prinuđene da prelaze planinska područja, brda i šume. Rakete su tokom leta izvele 147 manevara tokom napada na ciljeve. Svi projektili su pogodili zadate ciljeve. Istovremeno, postignuta je velika preciznost - izjavili su ruski zvaničnici.

Ruski mediji navode i da odstupanje nije bilo veće od 3 metara, što je izvanredan rezultat.

Krstareća raketa Kalibr je višenamenski kompleks koji može da pogodi ne samo kopnene ciljeve, već i morske, na udaljenostima do 350 kilometara.

Više o situaciji u Siriji možete pročitati OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.