OGLASIO SE PENTAGON: Američka vojska ostaje na svojim položajima u Siriji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2020, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGLASIO SE PENTAGON: Američka vojska ostaje na svojim položajima u Siriji!

Američka vojska ostaje na svojim dosadašnjim položajima u Siriji i nastavlja da održava kontakte sa ruskim vojnicima radi sprečavanja sukoba, izjavio je portparol Pentagona Džonatan Hofman.

- Jasno smo dali na znanje drugim zemljama i snagama koje se nalaze u regionu, gde su raspoređene naše snage. Sarađujemo preko kanala za sprečavanje sukoba, kako bismo garantovali da neće biti nikakvog nesporazuma, nikakvih slučajnih sukoba. Nastavljamo to da radimo - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Hofman.

On je istakao da nema nikakve informacije o tome da je između ruskih i američkih vojnika u Siriji došlo do prepirke, kako su preneli pojedini mediji.

- Mogu samo da kažem da se nalazimo tamo gde smo se i nalazili, a oni znaju gde se mi nalazimo - dodao je predstavnik Pentagona.

Zamenik komandanta operacije protiv terorističke organizacije "Islamska država" general-major Aleks Grinkvič rekao je da su rukovodioci ruske i američke vojne grupacije u Siriji u kontaktu svake sedmice, a da su ti kontakti na nižim nivoima gotovo svakodnevni.

Specijalni predstavnik SAD za Siriju Džejms Džefri rekao je novinarima da je pre više od godinu dana došlo do incidenta u kojem je u blizini Manbidža bio "presretnut" jedan ruski general-major. On je dodao da je sve bilo rešeno vojnim kanalima, ali nije naveo druge detalje.

Džefri je, takođe, istakao da mehanizam sprečavanja incidenata sa Rusijom u Siriji uspešno deluje već nekoliko godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pentagon: Jasno smo dali na znanje drugim zemljama i snagama gde su raspoređene naše snage u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 25.Jan.2020, 13:18

Američka vojska ostaje na svojim dosadašnjim položajima u Siriji i nastavlja da održava kontakte sa ruskim vojnicima radi sprečavanja sukoba, izjavio je portparol Pentagona Džonatan Hofman.. „Jasno smo dali na znanje drugim zemljama i snagama koje se nalaze u regionu, gde su raspoređene...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.