OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE DRAMATIČNE BITKE: Ruski specijalci prsa u prsa sa džihadistima u Siriji (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2021, 21:14

OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE DRAMATIČNE BITKE: Ruski specijalci "prsa u prsa" sa džihadistima u Siriji (FOTO)

Borbe su se vodile do poslednjeg daha

Nova serija fotografija koja kruži ruskim društvenim mrežama prikazuje ruske trupe tokom sukoba sa ISIS-om u sirijskoj provinciji Homs 2015. godine.

Fotografije datiraju iz perioda kada su se sirijske vladine snage podržane od ruskih specijalaca sukobljavale sa ISIS-om u pravcu drevnog grada Palmire.

Ofanziva na Palmiru, vođena je u julu i avgustu 2015. godine, bila je vojna operacija koju je tokom Sirijskog građanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rata pokrenula Sirijska arapska vojska u julu 2015. godine, u pokušaju da povrati grad Tadmur (Palmiru) koja je bila pod kontrolom ISIS-a.

Krajem maja 2015. godine, snage ISIS-a zauzele su Palmiru i okolna sela nakon velike ofanzive.

Između 15. i 22. juna, sirijska vojska je ponovo zauzela naftno polje Jazal i ponovo otvorila transportni put sa polja prema gradovima pod sirijskom kontrolom.

Napredovanje je sirijsku vojsku smestilo na 10 kilometara zapadno od Palmire; međutim, ovo nije bio početak velike ofanzive za ponovno zauzimanje grada. ISIS je miniranjem uništio ostatke drevne Palmire koja je na UNESCO-voj listi svetske kultirne baštine.

U operacijama sirijskoj vojsci su pomogle i ruske specijalne snage, a 2015. godina je godina početka ruskog aktivnog učešća u Sirijskom građanskom ratu.

Fotografije ruskih specijalaca u borbi protiv terorista Islamske države možete pogledati OVDE.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.