Novi vazdušni napadi, uključena i Al Kaida

Izvor: B92, 26.Avg.2023, 18:29

Novi vazdušni napadi, uključena i Al Kaida

Pobunjenici na severozapadu Sirije napali su vojne položaje i ubili i ranili više od 30 vojnika, saopštili su opozicioni aktivisti, prenosi AP.

Napad je usledio nekoliko dana nakon što su ruski i sirijski ratni avioni izveli nekoliko vazdušnih napada na poslednje veliko uporište pobunjenika u severozapadnoj provinciji Idlib i delove Alepa , kada je ubijeno nekoliko pobunjenika.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji, opozicioni ratni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posmatrač, saopštila je da je grupa Ansar al-Tavhid, koja je u savezu sa Al Kaidom, izvela napad sa pripadnicima koji su prvo detonirali ogromnu bombu, a zatim upali na položaj koji su držale vladine trupe.

Opservatorija je saopštila da je u napadu poginulo 11 vojnika i ranjeno još njih 20, navodi AP.

U 12-godišnjem sukobu u Siriji, koji je počeo antivladinim protestima, a zatim prerastao u građanski rat, ubijeno je pola miliona ljudi, a raseljena je polovina predratnog stanovništva zemlje od 23 miliona.

Više od pet miliona Sirijaca su sada izbeglice, većina u susednim zemljama, prenosi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.