Novi vazdušni napadi na ekstremiste

Izvor: RTS, 27.Dec.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vazdušni napadi na ekstremiste

Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici izveli su 12 vazdušnih udara na položaje ekstremista Islamske države u Iraku i Siriji, saopštile su koalicione snage.

U šest napada blizu sirijskog grada Kobanea, na granici sa Turskom, uništene su zgrade, borbeni položaji i vozila ekstremista, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

U Iraku, meta su bile zgrade, vozila i jedna rafinerija, koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pogođeni u šest napada blizu Al Asada, Mosula, Faludže, Al Kaima i Bejžija, dodaje se u saopštenju, koje je preneo Rojters.

Ofanziva ekstremista IS, koji su u junu zauzeli velike delove severnog i zapadnog Iraka i susedne Sirije, naišla je na žestoke kritike međunarodne zajednice.

Vazdušni udari koalicionih snaga predvođenih SAD počeli su u avgustu kao podrška lokalnim snagama na terenu koje nastoje da potisnu džihadiste.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Žestoki napadi na džihadiste

Izvor: B92, 28.Dec.2014, 00:22

Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici izveli su 12 vazdušnih udara na položaje Islamske države u Iraku i Siriji, saopštile su koalicione snage...U šest napada blizu sirijskog grada Kobanea, na granici sa Turskom, uništene su zgrade, borbeni položaji i vozila ekstremista, navodi se u saopštenju...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.