Novi napadi militanata u Alepu, 11 poginulih

Izvor: RTS, 25.Jan.2020, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi napadi militanata u Alepu, 11 poginulih

U novim napadima militanata na vladine snage u Alepu na severu Sirije poginulo je 11 ljudi, a 30 ih je ranjeno.Ilegalne naoružane grupe bombardovale su taj grad 48 puta u poslednja 24 sata, saopštio je u šef Centra za pomirenje pri ruskom Ministarstvu odbrane, general-major Jurij Borenkov.
Borenkov je rekao da su tokom borbi s militantim poginula tri sirijska vojnika i osam civila, među >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kojima žene i deca, a da je ranjeno osam vojnika i 22 civila.
Onje precizirao da je nove napade na položaje vladinih snaga zapadno od Alepa izvelo 70 militanata uz podršku četiri vojna vozila naoružana treškom artiljerijom.
Prema njegovim rečima, napadi su odbijeni tenkovima i ručnim oružjem, a militanti su se vraili na početnepozicije.
Provincija Alepo je deo severozapadne zone deeskalacije, gde su vojne aktivnosti okončane 9. januara na osnovu sporazuma Rusije i Turske.
Prema podacima ruskog ministarstva odbrane, međutim, u bambardovanjima gradova u zapadnim i centralnim delovima zone između 16. i 22. januara poginulo je 28 civila, a 56 ih je ranjeno.
 
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.