Novi napad na američku bazu u Siriji: PVO odbijala dronove

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 22:07

Novi napad na američku bazu u Siriji: PVO odbijala dronove

Protivvazdušni sistemi koalicije predvođene SAD na istoku Sirije zaustavili su danas šest napada dronom, koji su ciljali njihovu bazu kod naftnog polja Konoko.

Ovo je rekao bezbednosni izvor za Rojters, ne precizirajući da li je bilo žrtava.

Koalicione trupe i kurdske Sirijske demokratske snage (SDF), koje se, prema navodima britanske novinske agencije, zajedno bore protiv preostalih boraca terorističke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Islamske države, suočili su se sa sve većim napadima proiranskih grupa u Siriji i Iraku, otkako je Hamas izvršio napad na jug Izraela 7. oktobra, a Izrael uzvratio napadom na Pojas Gaze. Šef SDF, general Mazlum Abdi, rekao je prošle nedelje da bi SAD trebalo da pošalju dodatne protivvazdušne sisteme u Siriju kako bi zaštitili svoje baze, nakon što je šest boraca SDF ubijeno u jednom napadu dronom. U nedavnom napadu dronom na američku bazu ubijena su tri američka vojnika u Jordanu, a odgovornost je preuzeo Islamski otpor iz Iraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.