Novi napad; Sirijska PVO odgovorila

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 16:45

Novi napad; Sirijska PVO odgovorila

Sirijska protivvazdušna odbrana odgovorila je danas na "neprijateljske ciljeve" u blizini Damaska, javili su sirijski državni mediji.

Američka vojska je pokrenula vazdušne napade početkom meseca na Irak i Siriju na više od 85 ciljeva povezanih sa iranskom Revolucionarnom gardom i milicijama koje ona podržava, u znak odmazde zbog napada u Jordanu u januaru u kojem su poginula tri američka vojnika, preneo je Rojters.

Od decembra, u izraelskim napadima ubijeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko pripadnika Revolucionarne garde, uključujući obaveštajnog zvaničnika.

Kako su naveli izvori koji imaju saznanja o tome, Revolucionarna garda je stoga povukla neke od svojih viših oficira iz Sirije. Iranski ambasador u Siriji rekao je juče da je Iran i dalje "prisutan" u Siriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sprečen napad: Damask je sledeći?

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 09:44

Sirijska protivvazdušna odbrana (PVO) oborila je danas izraelske rakete lansirane na selo u blizini prestonice Damaska, saopštila je sirijska vojska...Oni navode da je to bio drugi raketni napad za manje od 24 sata...U saopštenju se navodi da su raketni udari izvedeni iz pravca Golanske visoravni,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.