Novi NAPAD TERORISTA u SIRIJI: PALE CIVILNE ŽRTVE u gradu Hama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2019, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi NAPAD TERORISTA u SIRIJI: PALE CIVILNE ŽRTVE u gradu Hama!

Četiri civila je poginulo, a više njih je ranjeno u terorističkom napadu.

U napadu terorista na naselja Ajn el Krum i Skaljbija na severu sirijske provincije Hama poginula su najmanje četiri civila, a sedmoro je ranjeno, saopštio je rukovodilac ruskog Centra za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji general-major Viktor Kupčišin.

- Dvadeset petog maja ujutru teroristi Hajat Tahrir el Šama (bivši naziv Nusra fronta) sa teritorije Idlibske zone deeskalacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otvorili su vatru iz višecevnih bacača granata na naselja Ajn el Krum I Skaljbija na severu provincije Hama -  rekao je Kupčišin i dodao da su teroristi izbacili više od 20 projektila.

Kupčišin je dodao da bez obzira na dogovor o prekidu borbenih dejstava, nezakonite oružane formacije koje deluju u Siriji nastavljaju da narušavaju primirje.

Prema njegovim rečima, više od 200 terorista Nusra fronta sa oklopnom tehnikom su u Idlibskoj zoni deeskalacije 24. maja napalo je sirijsku armiju kod Hajrata I Mgajra u provinciji Hama. Napad je odbijen, a 50 terorista je likvidirano.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.