Novi Izraelski raketni napad na Siriju, meta opet oružje

Izvor: Studio B, 04.Maj.2013, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Izraelski raketni napad na Siriju, meta opet oružje

Za sada nepoznat broj ljudi je poginuo u izraelskom napadu projektilima na jedan istraživački centar blizu glavnog grada Sirije, Damaska, javila je jutros novinska agencija SANA.

Jedan neimenovani obaveštajni zvaničnik sa - kako je agencija Asošiejted pres navela - Bliskog istoka, potvrdio je napad i naveo da je meta izraelskog napada bila isporuka "izuzetno preciznih projektila" za Hezbolah u Libanu.   

Ovo je drugi izraelski napad na mete u Siriji u poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << tri dana, što predstavlja naglo zaoštravanje situacije u vezi sa umešanošću jevrejske države u sirijski građanski rat koji traje dve godine.   

Sirijska državna agencija SANA je izvestila o eksplozijama u istraživačkom centru Džamraja koje su izazvali izraelski projektili, i dodala da je bilo žrtava. Eksplozije u oblasti Džamraje, na oko 15 kiliometara od granice sa Libanom, je jutros potvrdila i opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava.   

Prema rečima neimenovanog obaveštajnog zvaničnika, meta napada bili su izuzetno precizni, vođeni projektili, napravljeni u Iranu koji su, veruje se, bili na putu za militantnu organizaciju Hezbolah u Libanu. Radi se, kako je rekao taj zvaničnik, o projektilima tipa "Fatah 110" koji bi značajno unapredili preciznost Hezbolaha, poznatog po napadima na Izrael.   

Jevrejska država je pre dva dana rekla da neće dozvoliti da Sirija šalje sofisticirano oružje Hezbolahu, savezniku režima sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.