Nova ofanziva sirijske vojske

Izvor: B92, 05.Sep.2011, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova ofanziva sirijske vojske

Hama -- Sirijske vojne i policijske snage počele novu ofanzivu u Hami, u centralnom delu zemlje, dok su u akciji policije u Homsu ubijene dve osobe, prenose agencije.

"Više od 30 vojnih i policijskih vozila ušlo je jutros u Hamu, a u gradu su se čuli pucnji", izjavio je agenciji Frans pres portparol lokalnih komiteta za koordinaciju, jednog od pokreta koji je pokrenuo proteste protiv sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

Prema istom izvoru, sirijska policija je u Homsu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mestu u centralnom delu Sirije, ubila dve osobe.

U ofanzivi sirijskih snaga početkom avgusta u Hami ubijeno je više od 100 ljudi.

U video poruci objavljenoj na internetu 1. septembra, glavni tužilac u Hami objavio je ostavku na tu funciju kao znak osude represije, ali su vlasti to demantovale, navodeći da je on otet i da je reč o izjavi datoj pod prinudom.

Asadov režim od polovine marta suočen je sa protestima širom Sirije, a u gotovo svakodnevnim akcijama snaga bezbednosti do sada je ubijeno najmanje 2.200 ljudi, uglavnom civila, podaci su UN.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova ofanziva sirijskih snaga

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Sep.2011

Sirijske vojne i policijske snage počele su danas novu ofanzivu u Hami, u centralnom delu zemlje, dok su u akciji policije u Homsu ubijene dve osobe, rekao je jedan borac za ljudska prava. U ofanzivi sirijskih snaga početkom avgusta u Hami ubijeno je više od 100 ljudi. U video poruci objavljenoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nova ofanziva u Siriji

Izvor: Danas, 05.Sep.2011

Sirijske vojne i policijske snage počele su juče novu ofanzivu u Hami, u centralnom delu zemlje, dok su u akciji policije u Homsu ubijene dve osobe, rekao je jedan borac za ljudska prava.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.