Nova mapa jasno pokazuje ko je ŠEF u Siriji i Iraku: Džihadisti se sada uzdaju u novu TAKTIKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2017, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova mapa jasno pokazuje ko je ŠEF u Siriji i Iraku: Džihadisti se sada uzdaju u novu TAKTIKU

Džihadisti IS su opkoljeni sa svih strana

Trogodišnja vladavina Islamske države (IS) nad zapadnim Irakom i istočnom Sirijom došla je do kraja, jer teroristička grupa beleži poslednje dane u Deir ez Zoru i Al Anbaru.

Pročitajte i:

Sa svojim nedavnim gubicima u Al Bukamalu i Al Ravi, Islamska država više ne kontroliše većinu gradova u Iraku i Siriji. Međutim, kako se njihov samoproklamovani "kalifat" smanjuje po veličini, teroristička >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grupa će verovatno usmeriti pažnju na svoje ćelije spavače za koje se veruje da će biti locirani u nekoliko gradova u Iraku i Siriji.

The map of military situation in #Syria and #Iraq. Winter is coming for #ISIS pic.twitter.com/yyev5khIb3

— bijelo polje (@evrensag) November 22, 2017

Nedavno je jedna ćelija spavača Islamske države izvršila operaciju prema linijama Hajat Tahrir Al-Šama u severoistočnoj Hami, oduzevši više od deset gradova iz ruku džihadista povezanih sa Al-Kaidom. Više o tome pogledajte OVDE.

Sirijska vojska se već priprema za borbu protiv ovih ćelija spavača IS obučavanjem i raspoređivanjem nekoliko jedinica protiv pobunjenika širom Sirije.

Vesti iz Deir ez Zora pogledajte OVDE.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.