Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Nov.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nosač aviona "Šarl De Gol" priključuje se napadima na ISIS

Nosač aviona "Šarl de Gol" koji se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora, može od ponedeljka da počne sa udarima na položaje ekstremista Islamske države u Siriji, saopštio je francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drijan.

"Treba opkoliti teroriste, one koji pokušavaju da udare na demokratiju, i u isto vreme treba udariti u središte, kako bi bila uništena Islamska država", rekao je francuski ministar Radiju Evropa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << 1.

Le Drijan je dodao da je jedna od glavnih meta vazdušnih udara grad Raka u Siriji, gde pripadnici Islamske države prolaze kroz obuku.

U zajedničkim francuskim i ruskim vazdušnim udarima u petak u Siriji za tri dana ubijeno je najmanje 33 terorista Islamske države, a ranjeno na desetine džihadista. Napadi su fokusirani na skladišta oružja, kasarne i kontrolne punktove u glavnom uporištu takozvane Islamske države u gradu Raka.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.