Norveškoj preti opasnost od terorista?

Izvor: RTS, 24.Jul.2014, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveškoj preti opasnost od terorista?

Islamistička ekstremistička grupa koja ima kontakte u Siriji možda planira napad na Norvešku u narednih nekoliko dana, izjavila je šefica norveške Bezbednosne službe policije (PST) Benedikte Bjornland.

"PST je dobio informaciju da osobe koje su povezane sa ekstremističkom (islamskom) grupom u Siriji možda planiraju da izvedu teroristički akt u Norveškoj", rekla je Bjornland na konferenciji za novinare, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Tanjug.

"Oni možda planiraju da izvedu napad u kratkom vremenskom periodu, verovatno za nekoliko dana, ali mi ne znamo kako, kada i na koji način", navela je šefica PTS.

Ona nije mogla da kaže šta bi bila eventualna meta napada.

Prema prošlomesečnim procenama PST-a, oko 50 stranih boraca je putovalo iz Norveške u Siriju, a polovina njih se vratila u Norvešku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Norveška jača sigurnost radi mogućeg terorističkog napada

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Jul.2014, 09:01

ZAGREB - PST je "nedavno dobio informacije da skupina ekstremista iz Sirije možda planira teroristički napad u Norveškoj", kazala je Benedicte Bjoernlad.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.