Nobel za mir Organizaciji za zabranu hemijskog oružja

Izvor: BKTV News, 11.Okt.2013, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nobel za mir Organizaciji za zabranu hemijskog oružja

Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW), koja nadgleda uništavanje sirijskog hemijskog arsenala i opreme za njegovu proizvodnju dobitnik je Nobelove nagrade za mir za 2013. godinu, saopštio je danas Nobelov komitet.
Stručnjaci iz tima Organizacije za zabranu hemijskog oružja pod integracijom Ujedinjenih nacija imaju za cilj da pomognu da se uništi hemijsko oružje u Siriji, prenele su svetske agencije.
Pakistanka >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Malala Jusafzai (16), koju su prošle godine Talibani ranili u glavu, jer se zalagala za prava devojaka i žena na obrazovanje važila je za jednog od glavnih favorita za osvajanje nagrade, koja osim prestiža donosi i 1,2 miliona dolara.
Prošle godine Nobelovu nagradu za mir dobila je Evropska unija.
Dobitnici nagrade, koja nosi ime po Alfredu Nobelu, švedskom industrijalcu i izumitelju dinamita, dobijaju medalju i ček na osam miliona švedskih kruna (1,20 miliona dolara).
Izvor: Novosti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

''Nobel bi bio zadovoljan ovogodišnjom odlukom''

Izvor: Akter, 11.Okt.2013

Docent na Fakultetu političkih nauka i stručnjak za civilno-vojne odnose Filip Ejdus danas je, reagujući na dodeljivanje ovogodišnje Nobelove nagrade za mir Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OPCW), ocenio da je takva odluka potpuno u skladu sa namerom utemeljivača tog prestižnog priznanja

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.