Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Dec.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačka odbila poziv SAD da pojača vojne akcije u Siriji i Iraku

Njemačka ministrica odbrane Ursula fon der Lejen odbila je poziv SAD da njena zemlja pojača svoj doprinos vojnim akcijama koalicije zapadnih zemalja za suzbijanje Islamske države u Siriji i Iraku (ID).

"Njemačka je već aktivna na nekoliko vojnih frontova gdje se vode borbe protiv terorizma, uključujući Avganistan i Mali", izjavila je ministarica odbrane.

Ona je navela da Njemačka nastavlja da podržava Kurde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u sjevernom Iraku, kao najefikasniju grupu za borbu protiv ID.

Njemačka ministrica odbrane navela je da njena zemlja već poslala najmodernije dronove za špijuniranje u Siriju.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Nemačka odbila da pojača vojne akcije u Siriji i Iraku

Izvor: Beta, 15.Dec.2015

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen odbila je poziv SAD da njena zemlja pojača svoj doprinos vojnim akcijama koalicije zapadnih zemalja za suzbijanje Islamske države u Siriji i Iraku, prenele su danas agencije."Nemačka je već aktivna na nekoliko vojnih frontova gde se vode borbe protiv...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.