Njegova fotka je šokirala svet:Preneo sam Omrana na rukama

Izvor: B92, 20.Avg.2016, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njegova fotka je šokirala svet:Preneo sam Omrana na rukama

Fotograf koji je slikao povređenog petogodišnjeg sirijskog dečaka opisao je trenutke drame kroz koje je i sam prošao, spasavajući ranjene u bombardovanju.

Mahmud Raslan je fotografisao petogodišnjaka, poptuno prašnjavog i krvavog, kako sedi u ambulatnom vozilu bez ikakvih reakcija, samo gledajući u jednu tačku.

“Prebacivali smo povređene sa jednog balkona na drugi. Tri beživotna tela su mi prošla kroz ruke pre nego što sam dohvatio povređenog dečaka...“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Raslan.

Doktor Osama Abu al Ez je identifikovao dečaka kao petogodišnjeg Omrana Dakneša, uz napomenu da je imao povrede glave, ali vitalne funkcije mu nisu bile ugrožene.

Raslan ističe da je Omran spasen zajedno sa troje braće i sestara, ocem i majkom, iz ruševina uništene stambene zgrade, koja se potpuno urušila nekoliko minuta po evakuaciji povređenih.

Prema njegovim rečima, akvitisti su dobili dojavu da iz provincije Latakija treba da polete avioni koji će gađati Alepo.

“Očekivali smo da avioni stignu do Alepa za dva minuta, tako se i dogodilo. Dva puta su bombardovali...“, dodao je Raslan.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.